Tatil Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır?

 

Tatil destek kredisinin sağladığı avantajlar nelerdir?

Tatil planı yaparken seyahat ve konaklama masraflarını hesaba katmanız önemli. Tatil kredisi, bu süreci sizin için kolaylaştırır. Bankaların bazı dönemlere özel sunduğu bu kredi, düşük faiz oranları ve cazip vade seçenekleriyle ön plana çıkar. 36 aya varan vade fırsatıyla tatil masraflarını, uzun sürede ve taksitlere bölerek ödemenize olanak tanır. Böylece tek seferde yüklü ödemeler gerçekleştirmeden özgürce tatil yapabilirsiniz.

Tatil kredisi avantajları arasında ödemeye daha sonra başlama şansı vermesi de yer alır. Bu krediyi aldığınızda taksitleriniz bir süre ertelenir. 6 ay ödemesiz tatil destek kredisi sayesinde maddi açıdan zorlanmazsınız. Üstelik ödeme konusunda sağlanan esneklik bununla sınırlı değil. 6 ayın ardından gelen ilk iki taksit, tercih ettiğiniz banka ve seyahat firması tarafından ödenir. Yani kredi ödemesine 9 ay sonra başlarsınız.

Kimler tatil kredisinden faydalanabilir?

Tatil kredisinden faydalanmak için bazı şartları taşımanız gerekir. Bunlar arasında elbette kredi notu var. Kredi notu, daha önce bankalarla yaptığınız hemen hemen tüm işlemlerden etkilenir. Geçmiş ödeme alışkanlıkları ve kredi limitleri, söz konusu işlemlerden yalnızca birkaçı. Bu skor yüksek olduğunda istediğiniz tutarda kredi alma şansınız artar. Tatil kredisinden yararlanmak için şu şartları sağlamanız da önemli:

  • Gelirin belgelenmesi
  • Beyan edilen gelirin yeterli bulunması
  • 18 yaşının doldurulması
  • Yeterli süre sigortalı çalışılması

Aslında bu maddeler, temel kredi çekme şartlarını ifade eder. Tatil kredisine özel koşullar arasında kamu bankası ve onunla anlaşmalı bir seyahat firması seçmek gösterilebilir. Ayrıca bu bankalardan maaş çekmek ya da bireysel emeklilik hizmeti almak gibi şartlar da mevcut. Eğer tüm bu gereklilikleri sağlıyorsanız hiç vakit kaybetmeden tatil kredisine başvurabilirsiniz.

Tatil kredisine nasıl başvurulur?

Tatil kredisi başvurusu, seyahat acenteleri üzerinden gerçekleştirilir. Bunun için öncelikle kamu bankalarıyla anlaşması olan firmaları ziyaret etmeniz gerekir. Yaptığınız başvurular, acente tarafından bankaya bildirilir. Başvurunuz olumlu değerlendirildiğinde size SMS olarak ya da mobil uygulama üzerinden onay mesajı gelir. Bu noktada aldığınız bildirimi, 72 saat içerisinde internet şubesi ya da mobil bankacılık uygulamasından onaylamanız gerektiğinin altını çizelim. Dilerseniz bu işlemi, başvuruda bulunduğunuz bankanın şubesinde de yapabilirsiniz.

Bankaların tatil kredisine onay vermesi ne kadar sürer?

Tatil kredisi onay süresi, tercih ettiğiniz bankaya göre değişebilir. Bankaların kredi başvurularına ortalama 3 gün içerisinde onay verdiğini söylemek mümkün. Bu sürede kredi notunuzun yüksek olması da etkili. Ayrıca kredi için gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunduğunuzda hızlı onay alma ihtimali artar. Gelir durumunu gösteren evrak gibi tüm belgeleri teslim ederek işlemlerin gecikmesini önleyebilirsiniz.

Faiz oranlarına göre tatil kredisi nasıl hesaplanır?

Tatil kredisi almak istediğinizde karşınıza farklı faiz oranları ve vade seçenekleri çıkar. Vade arttıkça daha yüksek faiz oranları uygulanabilir. Tabii buna bağlı olarak geri ödenen tutar da artar. Dilerseniz vadeye göre değişen faiz oranlarıyla tatil kredisi hesaplamasını aşağıdaki örnek üzerinden inceleyelim.


Yorumlar