Taşıt Kredisi Başvurusunda Nelere Dikkat Etmeli?

 Taşıt kredisi başvurusu yapma niyetinde iseniz, öncelikle bireysel ve kurumsal taşıt kredisi başvuru şartlarının farklı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca 0 km araç kredisi başvurularında aranan şartlar ile 2.el araç kredisi başvurusunda istenen koşulların farklı olduğunu da belirtelim.

Sıfır kilometre otomobil kredisi başvurusunda ibraz edilmesi gereken belgeler arasında proforma faturası bulunurken, 2.el araba kredisi başvurusunda talep edilen evrak noter tasdikli satış sözleşmesi ve aracın ruhsatıdır.

Bireysel araba kredisi başvurusunda; kimlik belgesi, ikametgah belgesi ya da üzerinize kayıtlı son döneme ait fatura, gelir belgesi (maaş bordrosu vb) gibi gerçek kişilere ait belgeler talep edilir. Kurumsal araba kredisi başvurusunda ise; ticaret sicil gazetesi, bilanço kayıtlarını gösterir evraklar, vergi levhası gibi tüzel kişilere ait bilgileri içeren dokümanlar talep edilir.

HangiKredi Taşıt Kredisi sayfalarında en uygun araç kredisi için başvurusu yapabileceğiniz bankalar şunlardır: Akbank, Anadolubank, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, HSBC Bank, ICBC, ING, Türkiye İş Bankası, Odeabank, Şekerbank, TEB, VakıfBank, Yapı Kredi Bankası.

Araç kredisi hesaplaamsında bazı vade-kredi tutarı kombinasyonları tüketiciler tarafından en çok arananlar arasında. Taşıt kredisi hesaplamalarının en avantajlı vade-kredi tutarı kombinasyonları şu şekilde:

  • 30 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi
  • 30 bin TL 36 ay vadeli taşıt kredisi
  • 20 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi
  • 20 bin TL 36 ay vadeli taşıt kredisi
  • 40 bin TL 48 ay vadeli taşıt kredisi

Siz de bu hesaplamalardan birini yaparak en uygun taşıt kredisi faiz oranına ulaşabilirsiniz.


Yorumlar