Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları

 


​Online alışveriş, internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerinden dilediğimiz an istediğimiz ürüne hızlıca ulaşabilmemizi ve kolay bir şekilde satın alma işlemini yapabilmemizi sağlamıştır. Son yıllarda hızla artan e-ticaret alışverişi pandemi ile daha da popüler hale geldi. Online alışveriş birçok anlamda uygun fiyat ve verimli bir konsept sunsa da avantajları olduğu kadar ve dezavantajları da bulunmaktadır. Avantajlarının keyfini çıkarırken diğer yandan online alışveriş yapmanın dezavantajlarını da göz önünde bulundurarak önlemler almalıyız.

İnternetten alışveriş yapmak inanılmaz derecede kolaydır. İnternet bağlantınız olduğu sürece istediğiniz zaman istediğiniz yerden alışveriş yapabilirsiniz. Mağazaya gitme, park yeri bulma veya kalabalığa maruz kalmak gibi durumlar için endişelenmenize gerek yok.

E-ticaret siteleri ve uygulamaları genellikle gerçek mekânda faaliyet gösteren mağazalardan daha geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Çünkü ürünlerini fiziksel olarak sınırlı bir alanda sergilemek zorunda değillerdir. İnternet alışverişindeki birçok ürün depolarda stok olarak bulunmaktadır. Ayrıca, geleneksel bir mağazada bulamayabileceğiniz benzersiz veya özel ürünleri online mağazalarda ya da alışveriş platformlarında bulma olasılığınız daha yüksektir.
 
Online alışveriş, mağazada alışveriş yapmaktan daha az maliyetli olabilir. Fiziksel bir mağazaya sahip olmanın birtakım maliyetleri olduğu için bu durum fiyatlara da yansıyabilir. E-ticaret siteleri ise fiziksel bir mağaza işletmekle ilgili kira ve diğer masrafları ödemek zorunda değillerdir. Ayrıca internet alışverişi, bir tüketici olarak birden çok satıcının fiyatlarını hızlı ve kolay bir şekilde karşılaştırabilmenizi ve en iyi fırsatları bulmanızı kolaylaştırmaktadır.

Diğer yandan internetten alışveriş yapmanın dezavantajları; ürünleri satın almadan önce fiziksel olarak dokunma, inceleme ve deneme fırsatınızın olmamasıdır. Ayrıca daha önce ilgili mağazadan alışveriş yapmış kişilerin mağaza ve ürün hakkında yaptıkları yorumlar ve ürün açıklamalarını detaylı olarak incelemek alacağınız ürünün güvenirliliğini anlamak adına önem taşımaktadır. Online alışverişteki ürünlerin iade şartlarını kontrol etmeniz, alışveriş sonrasında yaşayabileceğiniz olumsuzluklar için önemli olacaktır.
Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları 


Online Alışveriş Nasıl Yapılır?


Online alışveriş yapmak için öncelikle internet erişimine sahip olmalısınız. Devamında ise bir internet tarayıcısı veyahut mobil uygulama ​üzerinden bir ürün araması gerçekleştirmelisiniz. Herhangi bir online mağaza ya da e-ticaret sitesine giriş yaparak istediğiniz ürünü arayabilirsiniz.

Arama sonuçları arasından istediğiniz ürünü seçebilir ve ayrıntılı bilgi almak için ilgili ürünün sayfasına gidebilirsiniz. Ürünü almak istediğinizde "Sepete Ekle" ya da benzeri bir düğmeye tıklamalısınız. Böylelikle almak istediğiniz ürününüz online sepetinize eklenmiş olur. Eklediğiniz ürünleri ve sepet tutarını görüntülemek için sepet simgesine tıklayabilirsiniz.

Sepetinize eklediğiniz ürünleri satın almak istediğinizde ödeme yapabilmeniz için birçok ödeme seçeneği size sunulabilir. (Kredi Kartı, Banka Havalesi, İş Bankası ile Ödeme vb.) 

Ödeme yaptıktan sonra ödeme onayı alın ve onaylandığında siparişinizin ayrıntılarını ve takip numarasını kontrol edin. Elbette farklı online mağazalarda çeşitli şekilde yazılımlara rastlayabilirsiniz ancak online alışverişin temel adımları bu şekildedir.

Online Alışverişlerde Nasıl Ödeme Yapılır?


Bankamatik kartınız, kredi kartınız veya ön ödemeli kartlarınız sizlere online alışverişlerinizde ödeme imkânı sağlamaktadır. Avantajlı kampanyalar sebebiyle birçok kişi bu ödeme yöntemlerini tercih etmektedir. Kart bilgilerinizi ödeme sayfasındaki ilgili kutucuklara girerek online alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Online alışverişlerinizde sizlere çeşitli fırsatlar sunan Nays Kart şimdi yanınızda! Nays Kart’ınıza yüklediğiniz bakiye ile özgürce online alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıcalıklarla dolu Nays Kart’ı hemen keşfedebilirsiniz.



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."

Yorumlar