iPhone ve iPad için iOS 7 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı

Apple az önce uzun zamandır beklenen iOS 7 sürümünü yayınladı. Lütfen hemen güncelleme işlemine geçmeden veya soru sormadan önce iOS 7 Güncellemesine Hazırlık başlıklı yazımıza bir gözatın. Daha sonra aşağıdaki yazılanlar ışığında güncellemenizi yapabilirsiniz.
Not: Güncellemenin yayınlandığı ilk saatlerde Apple sunucuları çok yoğun olacaktır. Bu nedenle herkese hemen güncelleme gözükmeyebilir.

iOS 7 ile Gelen Yenilikler

iOS 7 major bir sürüm olduğu için irili ufaklı bir çok yenilik mevcut. Fakat biz iOS 7 beta test sürümlerini incelerken iOS 7 ile Yeni Gelen En Önemli Özellikler başlıklı yazımızda bu yeniliklerin çoğunu paylaştık. Dilerseniz önce bu yazıya bir gözatıp iOS 7 ile ne yenilikler olacak önden bir fikir sahibi olabilirsimiz.
Örneğin Arama (Spotlight) yöntemi değişti aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi. Artık ekranı sağa çekerek değil, ortasından herhangi bir yerinden aşağı çekerek geliyor.
Ya da multitasking menüsündeki uygulamaları silmek için artık çift tıklayarak gelen menüdeki uygulamaları yukarı kaydırmamız gerekiyor.
Yukarıdaki gibi değişen ya da yeni eklenen onlarca değişikliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

iOS 7′nin Yüklenebileceği Cihazlar

Apple her sene yeni bir major sürüm çıkarttığında eski bir modele olan desteğini çekiyor. Zaten çekmese bile eski cihazlar bu yeni sürümleri kaldırmayacaktır. Bu nedenle iPhone 3GS’lere iOS 7 yüklenmeyecek, fakat iPhone 4 ve üst modellere yüklenebilecek. Fakat her özellik her modelde olmayacak. Örneğin iPhone 4 gibi daha eski modellerde bazı özellikler bulunmayacak. Aşağıda da iOS 7′nin yüklenebileceği tüm cihazların listesi mevcut.
iOS 7′yi yükleyebilecek modeller.

1. Alernatif : Kablosuz Güncelleme (OTA Update)

Eğer cihazımızda hali hazırda en az iOS 5 yüklü ise, bu sürümden itibaren daha evvel bu yazıda detaylı açıkladığımız gibi kablosuz, yani iTunes kullanmadan da güncelleme yapabiliyoruz. (Kablosuz güncelleme yaparken cihazımızın pilinin en az %50 seviyesinde veya şarja takılı olması gerekiyor.)
Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme” menüsünden de kablosuz güncellemeyi başlatabiliyoruz. Kablosuz güncellemenin en büyük avantajı da, iTunes ile yapılan güncellemelerde olduğu gibi 500-700MB.’lık bir güncelleme dosyasının indirilmesi yerine, bir önceki sürüm ile olan farkın yani 50-100MB.’lık bir dosyanın indiriliyor olması. Bu sayede güncelleme işlemi de çok kısa sürüyor.

Yorumlar