almanyadaki kredi faiz oranları

Bireyesel Kredi
Bireysel kredi özel şahıslar içindir. Bu kredi çeşidi tüketim ürünlerinin (araba, elektronik cihazlar v.b.) elde edilmesine kolaylık olması bakımından hazırlanmıştır. Bireysel kredisi genelde işletme içi bankalar tarafından kolay ödeme koşullarında ferdi ihtiyaç kredisi olarak düzenlendiği gibi banka kredisi olarakda sabit faizlerde ayarlanabilmektedir.
Kredi Uzmanları: CreditPlus Bank
3,59% dan başlayan hemen-kredi
Kredi miktarı 500 – 50.000 Euro
Sözleşme süresi 12 – 84 ay arası
Ücretsiz özel borç ödeme imkânı
Currently 2.02/512345
Rating: 2.0/5.0 (63 oy)
Devam Oku
Websiteye Git
İnternetten Online Biyesel Kredi: TARGOBANK
3,99% ‘dan başlayan yıllık faiz
89 Günden sonra başlayan 1. taksit
1.500-50.000 Euro arası isteğe bağlı kredi oranı
Her zaman borç kapatma imkânı
Currently 2.56/512345
Rating: 2.6/5.0 (66 oy)
Devam Oku
Websiteye Git
Yukarı
Ucuz Online Kredi Uzmanları: SEB
4,49% başlayan fiyatı uygun yıllık faiz
Kredi miktarı 2.000 – 50.000 Euro
Sözleşme süresi 12 – 96 ay arası
Currently 2.10/512345
Rating: 2.1/5.0 (68 oy)
Devam Oku
Websiteye Git
Ucuz Online Kredi Sunucusu: netbank.de
Bankanın Kredi özellikleri:
4,99% başlayan efektif yıllık faiz
İşlem Ücreti yok
Kişiye bağlı vade belirleme
Currently 2.79/512345
Rating: 2.8/5.0 (61 oy)
Devam Oku
Websiteye Git
Yukarı
İnternet Online Kredi Sunucusu: easyCredit
Kampanya olarak hesaplanan her kredi faizine 10% indirim sunuyorlar
Faiz oranları 5,99% ve 1000 Euro dan başlayan kredi ürünleri
En-İyi-Fiyat-Garantisi (Best-Preis-Garantie)
Currently 3.05/512345
Rating: 3.1/5.0 (60 oy)
Devam Oku
Websiteye Git
Bireysel Kredi Genel Olarak
Orta vâdedeki isteklerin gerçekleşmesine yardımcı olan finansman kredisiyle mobilya, elektronik eşya veya yeni araba isteklerinizi gerçekleştirebilmek. Ferdi ihtiyaç kredisi (Dispositionskredit) genelde kısa süreli maddi sorunları aşmada kullanılır. Yüksek olan faizleri nedeniyle pek tavsiye edebileceğimiz bir ürün değildir. Bireysel Kredi başvurusu yapmadan evvel, şartların uygunluğu öncelikle kontrol edilmelidir. Herhangi bir ürün satın alınmasında satıcı tarafından kolaylaştırılan kredi türünde, yapılan iskontolar kapsam içerisine alınıp alınmadığına dikkat edilmelidir. Bilhassa otomobil alışlarında detaylara iyice dikkat etmek gerekmektedir. Aşğıdaki konular yardımcı olabilir:
Yapılan iskonto kredi kullanılmadan öncesi
Finansman kredisi kullanıldığındaki iskonto durumu
Ön ödeme şartı ve orantısı
İhtiyaç edilen miktar
İşlem ücreti
Anlaşmaya dahil edilen güvence
Bankalar ve para kurumları kredi imkânı sunuyorlar. Buradaki kullanış biçimine göre farklılık arzetmektedir. Bunlar:
Yeni veya kullanılmış araba finanse
Tüketici eşyaları (mobilya, bilgisayar, müzik çalar…)
Kredi vadesi uzatma
Herhangi bir gerekçe göstermeden kullanılan ihtiyaç kredilerde mevcudtur. Ama bunlar yukarıda saydığımız çözüm çeşitlerine nazaran daha yüksek faiz içermektedirler.
Vâde
Bireysel Kredi taksitlerinin süresi anlaşmasına göre değişiklik arzeder. Kullanıcının ödeme imkânına göre ayarlanan para genelde sözleşmeler 12 aydan 84 aya kadar düzenlenir. Miktarı alınan objenin fiyatını geçmemelidir.
Borç Ödeme
Bireysel kredilerde diğer ürünlere nazaran her zaman diliminde ödeme(borcu kapama) imkânı mevcudtur. Bu durum para veren kurumlar arası tam olarak ya da bölüm olarak farklılık arzeder. Borcu hemen kapama genelde tüm para kurumlarında uygulanır. Bir bölümünü ödeme durumu ise sözleşmeyle sabit tutulmalıdır.
Önemli
Tam olarak veya kısmi ödeme yoluyla borcu kapa sistemine kurumların yaklaşımı önceden araştırılmalıdır. Borç kapama durumundaki faiz konumuda araştırmaya dahil edilmelidir. Başta tüm amaç ve sonuç ilişkisi düzgün bilgi sayesinde düzenlenirse olası sorunlar halledilmiş olur.
Kredi İtibarı
Banka veya finans kurumu, bireysel kredi alacak şahsın durumunu araştırarak alınan miktarın düzenli bir şekilde ödeme durumunu kontrol eder. Önceden herhangi bir kullanımı olmuşsa bunu araştırarak ödeme periyodu tespit edilir. güvenirlilik kontrolü yaparlar. Miktarı aylık ödeme periyodu kullanılabilir maaşın yukarısında kalırsa kurum tarafından reddedilir.
Garanti
İhtiyaç kredi kullanıcı tarafından sunulan ikna kabilindeki bilgiler genelde yeterlidir. Ama bazı kurumların detaylı bir bilgi isteme olasılığınıda güvenlik nedeniyle gözönünde bulundurmak gerekmektedir. Araba finanse etmede güven unsuru olarak arabanın taşıt mülkiyet belgesi borç ödeme sonuna kadar kurum tarafından alıkonulur. Bireyesel kredisinde para veren kurumlar aylık ücretten sosyal yardımları ayırırlar. Bu durum kurumun güvencesini oluşturur. Diğer satın alma durumunda alınacak krediyi sunan banka teminat veya kefalet isteyebilirler. Oluşabilecek ödeme sorunlarına karşı böyle bir güvence yönetimine girebilirler. Genelde banka kalan borc ödeme sigortasını zorunlu tutarlar. Bu risk sigortanın bir bölümünü oluşturmaktadır. Ölüm sonrası oluşabilecek maddi sorunların geride kalan aile bireylerini sıkıntıya düşürmeden halledebilecek bir sistem olması nedeniyle kullanıcının faydasına bir durum ortaya çıkarır.
SCHUFA- Bilgi Edinme
Şufa (SCHUFA), olumlu ya da olumsuz her kredi kullanıcısının kaydedildiği bir kurumdur. Kurumlar buradan kredi kullanıcının temiz sicilini talep ederler.
Konuya İlgin Bağlantılar
Kredi Kategorisinde sunduğumuz diğer konular:
Serbest meslek sahiplerine iş kredisi
Ev veya daire satın almak için konut kredisi
Ayrıca Bakınız
Para Bölümünde sunduğumuz yakın konular:
Schufa’lı olanlara Schufa’sız Kredi
Bize Ulaşın
Arzettiğiniz başka bölümler var ise lütfen bize yazın

Yorumlar