AdSense Bülteni - Kasım 2012

Sayın Yayıncımız,

Gittikçe artan sayıda kullanıcının, web sitelerine mobil cihazlarından erişmesiyle birlikte, mobil iletişim 2013 yılında en büyük trendlerden biri olmaya devam edecek. Bunu göz önüne aldığımızda, sitenizi ve reklamlarınızı mobil cihazlar için optimize etmeniz giderek daha önemli hale gelecek. Mobil cihazlar için yalnızca sitenizi optimize etmeniz yetmez, reklamlarınızı da optimize etmeniz gerekir. Ayın İpucu bölümümüzde mobil reklamlarla ilgili olarak, hangi biçimlerin kullanılması ve nereye yerleştirilmeleri gerektiği konusunda bazı en iyi uygulamaları paylaşacağız. Ayrıca, aşağıdaki konularda da bilgi vereceğiz:
  • Diğer yayıncıların bakış açısıyla optimizasyon
  • Performans raporlarınızdan daha fazla yararlanın
  • Google+ sayfanızı doğrulama
  • Kaliteli web siteleri oluşturma
Saygılarımızla,

Sophie
Google AdSense Ekibi


Ayın İpucu

AdSense ile mobil performansınızı optimize edin

İleri teknoloji ürünü mobil cihazlara yönelik reklam kodunu doğrudan hesabınızda kullanıma sunduğumuz için, mobil sitenizden para kazanmak artık her zamankinden daha kolay. En iyi yöntem olarak, 320x50 mobil başlık veya 300x250 orta boy dikdörtgen biçimini kullanmanızı öneririz. Bu reklam biçimlerinin, mobil sitenizin sayfasına görünür bir şekilde nasıl yerleştirilebileceğiyle ilgili fikir edinmek için aşağıdaki grafiğe göz atın:


Mobil reklam kodu oluşturma

Henüz mobil cihazlar için optimize edilmiş bir web siteniz yoksa, bir tane hazırlamakla başlayın. Howtogomo.com sitesine göz atarak mobil ortama nasıl geçebileceğinizle ilgili daha fazla bilgi edinebilir ve ücretsiz aracımızla mobil sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Mobil strateji oluşturma hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız Youtube'daki Hangout kaydımızı izleyin.

Güncellemeler

Performans raporlarınızdan daha fazla yararlanın

Kısa bir süre önce, hesabınızdaki verileri yorumlamanıza yardımcı olmak amacıyla AdSense performans raporlarınızda, kullanım kolaylığı getiren ve görsel nitelikli bazı iyileştirmeler yaptık. Birçok raporunuz için farklı grafik türleri arasından seçim yapabileceksiniz ve ayrıca standart zaman çizelgesi grafiğine, yaptığınız değişikliklerin performansı nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı olacak bir "Etkinlikler" katmanı ekleyebileceksiniz.

Daha ayrıntılı bilgi edinmek için, AdSense hesabınızı yeni veya mevcut Analytics hesabınıza bağlamanızı öneririz. Daha pratik hale getirdiğimiz bağlama işlemi sayesinde bunu kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca, alakalı bilgileri bir bakışta görebilmenizi sağlamak için kullanımı kolay bir gösterge tablosu da oluşturduk. Böylece, Analytics'teki AdSense verilerinizden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.



Görünürlük elde etmenize yardımcı olması için +sayfanızı doğrulayın

Web siteniz için bir Google+ sayfası yönetiyorsanız, sitenizin sayfalarına mutlaka Google+ rozetini ekleyin ve ardından doğrulama isteğinde bulunun. Popüler ve ilgi çekici olan doğrulanmış +sayfaları, giriş yapmış olan kullanıcılar için alakalı Google.com arama sonuçlarının sağ tarafında görünebilir. Uygun kabul edilmesi için, +sayfasının da düzenli olarak güncellenen içerik barındıran aktif bir sayfa olması gerektiğini lütfen unutmayın. Daha fazla bilgi edinmek için Inside AdSense blogunu ziyaret edin.


Başarı Öyküleri

Yayıncılar, optimizasyon ipuçlarını paylaşıyor

Kısa bir süre önce AdSense yayıncılarıyla, reklamları için renkleri test etme konusunu ele aldıkları bir Hangout düzenledik. Bu, basit bir değişiklik olmakla birlikte elde ettiğiniz geliri etkileyebilir. Yayıncıların öykülerini dinleyin, bu ipucunu kendiniz için deneyin ve başka optimizasyon önerilerinden haberdar olmak için İngilizce yayınlanan AdSense +sayfamızı takip edin.



Program Politikaları

Kaliteli siteler oluşturmaya yönelik en iyi ipuçları

Google Görüntülü Reklam Ağı'nın hedefi, kullanıcılarımız ve reklamverenlerimiz için değerli içerik sağlamaktır. Daha önce, kaliteli siteler oluşturmaya yönelik bazı ipuçlarını sizinle paylaşmıştık. Bu ipuçlarını temel alarak şimdi, para kazanmaya en uygun site ve sayfa türlerinin hangileri olduğuyla ilgili daha fazla bilgi paylaşıyoruz.




AdSense'le ilgili daha fazla bilgi edinin:

Inside AdSense Blogu

AdSense Google+ Sayfası

AdSense Forumu

YouTube'da AdSense

Yorumlar