van sesli


gereği yapılamamaktadır. Van’da Dalton kardeşler düzeni vardır, çete düzeni vardır ve bu işlemektedir. Şu çetenin etkinliğine bakınız ki Emniyet güçleri görevini yapmaktan korkuyor” diye konuştu. Ateş, Başbakan’a “Yardımcınızın ve akrabalarının ve örgütünüzün Van’da estirdiği bu çete devleti düzenini kıracak mısınız, kırmayacak mısınız? Bu, çete düzeni. Sayın Hüseyin Çelik ve Sayın İçişleri Bakanı o koltuklarında oturdukları sürece de AKP, demokrasiye kurduğu tuzağın lekesini üzerinden silemeyecektir” diye seslendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP MYK üyesi Savcı Sayan ve CHP Van İl Örgütü Başkanı Haluk Kartal geçen hafta CHP Van İl Kongresi öncesi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik gerçekleştirilen yumurtalı-taşlı protesto hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Van’da CHP’ye yönelik protestonun gerçekleştiği gün, bunun bir AKP organizasyonu olduğunu söylediklerini, bunun üzerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Olaya karışan bir tek AK Partili göstersinler, gereğini yaparız” dediğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da CHP’nin tepkisine ilişkin “Bana eski defterleri açtırmasınlar” açıklaması yaptığını anımsatan Ateş, Çarşamba günü düzenledikleri basın toplantısında olaya karışan AKP’lileri tek tek gösterdiklerini, bu arada AKP Van İl Teşkilatı’nın internet sayfasının kaldırıldığını belirtti.
“Biz bunları ortaya koyunca ondan önce sık sık kamuoyunun karşısına geçip canlı yayınlarda poz veren sayın Hüseyin Çelik kayıplara karıştı. Artık ekranlara, mikrofonlara değil, karnından konuşmaya veyahut da bazı gazeteci arkadaşlarımızın kulağına konuşmaya başladı” diyen Ateş, AKP’lilerin, protestoyu gerçekleştirenlerin Vanlı esnaflar olduğu yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek Van Esnaf ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Hüsamettin Çelik’in, CHP MYK üyesi Savcı Sayan ile CHP Van İl Örgütü Başkanı Haluk Kartal’ı arayarak “Bütün içtenliğimle ve samimiyetimle söylüyorum ki bu eylemin içinde Vanlı hiçbir esnaf yoktur. Kimse de Vanlı esnafı kullanmaya kalkmasın” dediğini aktardı.
-“BAŞBAKAN’A YÖNELİK DEMOKRATİK TEPKİLER SERT MÜDAHALEYLE KARŞILAŞIŞYOR”-
AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in CHP’ye yönelik protestoya ilişkin “Ne var bunda, vatandaş orada demokratik tepkisini dile getirmiş” açıklaması yaptığını anımsatan Ateş, Başbakan’a yönelik “demokratik” tepkilerin, Emniyet güçlerinin çok sert müdahalesiyle karşılaştığını, mahkeme sürecinin de hızla işleyerek protestoculara cezalar verildiğini vurgulayan Ateş, Başbakan’a yönelik protestolar ve aldıkları cezalardan örnekler verdi. Trabzon’da Başbakan’ın katıldığı bir açılışta Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük’ün, Başbakan’ın konuştuğu kürsüye yumurta atmaları ve “Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olamaz” diye bağırmaları üzerine hemen gözaltına alındıklarını, Bektaşoğlu’nun 1 yıl 2 ay hapis cezası aldığını kaydetti. Eskişehir Garı’nda 8 kişilik ÖDP Grubunun Başbakan’a yönelik protesto gerçekleştirdiğini ve polisin sert müdahalesiyle karşılaştığını, Ankara Türközü’nde Başbakan’a “Ne olacak bu Kürt sorunu” diye soran gencin de korumalarca dövüldüğünü ve gözaltına alındığını, Ramazan Kandöken adlı vatandaşın, Başbakan’ın katıldığı bir törende pankart açması nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını, Roman açılımı toplantısının düzenlendiği salonda “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açan 2 vatandaşın tutuklandığını anlatan Ateş, “Sayın Başbakan’a ve AKP’lilere bu tür eylemler yapılınca hiç demokratik hak olmuyor. Güvenlik güçleri anında görevini yapıyorlar. Yargı anında işliyor, cezalar veriliyor” diye konuştu.
-SAVCILIK: OLAY TARİHİNDE BİZE BİLGİ VERİLMEDİ-

Yorumlar