kolay tv canli tv korsan yayın kapatıldı duyurusu

    Ziyaretçilerimize duyurudur;
  • Türkiye'de faaliyet gösteren ulusal ve yerel televizyon kanallarının büyük bir kısmı kendilerine ait internet siteleri üzerinden canlı yayın hizmeti vermektedir.
  • Tarafımıza ait olan "canlitv.mobi", "kolaytv.com" ve "canlitvizle.io" internet sitelerinde Türksat 4A ve Azerspace uyduları üzerinde yer alan televizyon kanallarının canlı yayın hizmeti verilmekteydi.
  • Sitelerimizi ziyaret eden insanlara kaliteli bir yayın hizmeti verebilmek adına ciddi bir alt yapı yatırımı yaptık. Uydu teknik alt yapısı ile beraber yüksek hat kapasiteli yayın sunucuları kiralayarak, yayınlar üzerinde herhangi bir oynama/değişiklik yapmadan yayınları olduğu gibi(canlı olarak) ziyaretçilerimize ücretsiz sunduk.
  • Sunduğumuz ücretsiz hizmet sayesinde internet sitelerimize tüm ülkelerden toplam 291 milyon ziyaretçi, aylık ortalama 27 milyon ziyaretçi ve günlük ortalama 800.000 ziyaretçi aldık. Bu ziyaretçilerin %30'u yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz ve %10'u ise Azeri kardeşlerimiz oluşturmaktadır.
  • Türkiye'de en çok ziyaret edilen ilk 200 site arasına girdik.
  • Yasal sorumluluk bilinci kapsamında RTÜK kurumundan böyle bir internet sitesinin faaliyet yürütüp yürütemeyeceği konusunda sözlü izin bilgisi aldık.
  • Televizyon kanallarının genel amacı çok izlenmektir ve yüksek reyting almaktır. Tarafımıza ait internet sitelerinde yer alan televizyon kanallarına bu sayede, izlenme sayıları bakımından ve reyting oranları bakımından katkı sağladığımızı düşünüyorduk. Fakat internet televizyon yayıncılığında bu düşünce sandığımız gibi değil.
  • Çoğu televizyon kanalının yöneticileri ve/veya sahipleri internet üzerinden televizyon izlemek isteyen insanları kendilerine ait resmi internet sitelerine girmelerini istemektedirler.
  • Oysaki kabul etmek istemedikleri bir durum var; internetten televizyon izlemek isteyen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu, televizyon kanallarını resmi internet siteleri üzerinden izlemek yerine tüm kanalların bir arada yer aldığı "canlı tv portalları" olarak adlandırılan internet siteleri üzerinden izlemeyi tercih etmektedirler. Bunun en büyük sebeplerinden biriside kullanıcıya kolaylık sağlamasından kaynaklanmaktadır. Kişi internetten bir televizyon kanalını izlerken farklı bir televizyon kanalı izlemek istediğinde ayrı ayrı internet sitelerini ziyaret etmesi kullanıcı açısında zor ve anlamsız olacaktır. Daha bir çok benzer sebep eklenebilir.
  • Tarafımıza izin veren televizyon kanalları hariç, Acunn Medya, Doğuş Yayın Grubu, Ciner Medya Grubu, TRT, Doğan Yayın Grubu, Doruk Televizyon, Eko Tv Yayıncılık, Alliance Yapım, Planet Yayıncılık, Kanal7 Medya Grubu, Life Televizyon Yayıncılık, Yeni Dünya Medya Grubu, Beyaz Televizyon Radyo Yayıncılığı ve MUYAP gibi firmaların tarafımıza gönderdikleri ihtar e-mailleri doğrultusunda söz konusu televizyon kanallarının canlı yayınlarını sitelerimiz üzerinde yayınlanmasına ve logolarının sitelerimiz üzerinde kullanılmasına izin vermemektedirler.
  • Televizyon kanallarının canlı yayın ve logo hakları kendilerine ait olduğu için ve içeriğide kendileri oluşturdukları için tarafımıza ait internet siteleri üzerinde bu yayınları yapmamızı ve internet sitelerimizde reklamlar üzerinden kazanç elde etmemizi istememektedirler. Resmi internet siteleri ile kısmınde olsa aynı/benzer içerik ile kendilerine rakip olduğumuz için ortaya haksız rekabetin çıktığı düşünülmektedir. Bu haksız rekabet nedeni ile reklam gelirleri paylaşılmaktadır. Bu yüzden şirketler gelirlerin paylaşılmasını istemiyorlar ve tüm reklam gelilerinin tamamını almak istiyorlar. Korsan olarak lanse edilen internet sitelerimiz bu faaliyetlerini durduğunda televizyon kanallarının kendilerine ait resmi internet siteleri üzerindeki reklam gelirlerinin daha fazla olacağını düşünmektedirler.
  • Ücretsiz olarak verdiğimiz tüm faaliyetler korsan yayın kapsamında ele alınmaktadır. Korsan yayına devam edip ziyaretçilerimize hizmet verebilir ve reklamlar üzerinden kazanç elde etmeye devam edebilirdik. Fakat ülkemizdeki yasa ve kanunlar televizyon kanallarının aleyhinde olduğundan dolayı bu hizmeti sürdürebilmemiz mümkün gözükmemektedir.
  • Sonuç olarak; bazı televizyon kanallarının sorumsuz yayın anlayışı ve maddi menfaatleri uğruna toplumun ahlaki ve manevi değerlerini hiçe saymasından dolayı; şirketlerin bize ilettiği ihtar uyarılarına uyup ve telif haklarına saygı göstererek 12.12.2016 tarihi itibari ile tarafımıza ait olan "canlitv.mobi", "kolaytv.com" ve "canlitvizle.io" internet sitelerinin tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldık.

  • Ziyaretçilerimize ve muhatablara duyurulur.
  • Öneri, Şikayet ve iletişim için erginn4535@gmail.com e-posta adresi üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Yada facebook yorum kutusunu kullanabilirsiniz.
  • Hain terör saldırısında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ailelerine sabır dileriz. Milletimizin başı sağolsun.

Yorumlar