Kanyon Alışveriş Merkezi

Eczacıbaşı Topluluğu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Levent`te Türkiye ve Avrupa`nın günümüzdeki en büyük ev, ofis ve alışveriş-eğlence merkezlerinden birini hayata geçirdi. Yüzde 50-50 ortaklıkla gerçekleştirilen ve 2006 yılı Mayıs ayında tamamlanan Kanyon projesi, 250 bin m²`lik kapalı alana sahip. 



Her yönüyle kent yaşamını yeniden tanımlayan Kanyon, bir alışveriş merkezinin rahatlığını, sokağın canlı ruhuyla ve havasıyla eşsiz bir biçimde bir araya getiriyor. Kanyon, gerek mağazaları, gerekse yeme-içme mekanlarıyla İstanbullulara farklı tatlar sunuyor. 



İnşaatına 2003 yılında başlanan ve yaklaşık 200 milyon dolara mal olan Kanyon, Beşiktaş, Şişli ve Levent`in kesiştiği noktada, daha önce Eczacıbaşı İlaç Fabrikası`nın bulunduğu arazi üzerinde inşa edildi. 

Yapımında dünyanın ve Türkiye`nin tanınmış mühendislik ve mimarlık firmalarının görev aldığı Kanyon, kendine özgü yaklaşımı ve insan doğasıyla uyumlu mimari yapısı ile ülkemizde bugüne kadar gerçekleştirilen diğer konut-iş-alışveriş projelerinden ayrışıyor. 

Türkiye`ye ilk kez gelen 40`a yakın yeni markayı da İstanbullularla tanıştıran Kanyon, bünyesinde bulunan Türkiye`nin ve dünyanın önde gelen markalarından oluşan mağaza karmasıyla, dünyada da önemli bir alışveriş mekanı olacak.160 mağazanın bulunduğu Kanyon`da bir gurme süpermarket, sokak pazarı, sinemalar, restoranlar, kafeler, barlar, spor ve sağlık merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları ve açık hava performans alanları da yer alıyor. 

Kanyon`da her biri kendi enerjisine ve ruhuna sahip olan dört kat, dört farklı sokak bulunuyor; mağaza karmasında da hem tüm aile bireylerine, hem de farklı tarzlara hitap edecek bir denge ve çeşitlilik gözetiliyor. Kent yaşamını seven, teknolojiye yakın, iş yaşamının dışında da kendine özgü uğraşları olan, dünyayı tanımak isteyen ve yaratıcılığa önem veren kişiler Kanyon`da aradıklarını fazlasıyla bulacaklar. 

Açık havada, kentin sokaklarında dolaşıyormuş gibi alışveriş yapabileceğiniz Kanyon`da ortam su, yeşillikler ve doğal malzemelerle şekillendirildi. Üstelik kış aylarında ısıtılan yürüyüş alanları sayesinde her mevsim açık havada alışverişin keyfine varacaksınız. 

Yorumlar