Türkiye'nin aylardır kilitlendiği yerel seçim sonuçları bu akşam belli oluyor. İşte Türkiye genelinden ilk sonuçlar

Resmi olmayan sonuçlara göre Binali Yıldırım'ın sandığından CHP, Hakkari'de BDP, Baykal'ın sandığından CHP, Bakan Yılmaz'ın sandığından BBP, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın köyünden AK Parti, Kocaoğlu'nun oy kullandığı sandıktan ise CHP çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'deki yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Mehmet Ali Bul, kazandı. 47 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan sendikacı Mehmet Ali Bul'un seçimlerin kazandığının belli olmasının ardından BDP'liler kentte kutlamalar yaptı.

2014 Yerel Seçimler - Seçim sonuçları açıklandı
 HAKKARİ'DE SEÇİMİ BDP'NİN KADIN ADAYI KAZANDI
HAKKARİ'de yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Dilek Hatipoğlu kazandı.
Hakkari'nin ilk kadın belediye başkanı olan Hatipoğlu, İşletme Fakültesi mezunu. Evli 2 çocuk annesi Muşlu olan Hatipoğlu, seçimlere BDP'nin kadın kotasıyla girdi.
BAYKAL'IN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya'da oy kullandığı sandıktan CHP birinci parti olarak çıktı.
Deniz Baykal'ın Konyaaltı Caddesi'ndeki Barbaros İlköğretim Okulu'nda oy kullandığı 1024 nolu sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullanılan oylarda, CHP birinci parti çıktı. CHP'ye 211 oyun çıktığı sandıkta AK Parti 34, MHP 10, HDP 4, DP ise 2 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı
BAKAN YILMAZ'IN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN BBP ÇIKTI
SİVAS'ta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın oy kullandığı sandıkta belediye başkanlığı seçimlerinde Büyük Birlik Partisi (BBP) birinci parti oldu.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Sivas'ta Fevzipaşa İlkokulu'nda oy kullandığı 1320 nolu sandıktaki belediye başkanlığı sonuçları belli oldu. 286 seçmeni bulunan sandıkta 230 oy kullanıldı. Yapılan sayım sonucunda BBP 113 oyla birinci çıkarken; AK Parti 81, CHP 14, MHP 11, SP 6 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.
KÖYÜNDE AK PARTİ BİRİNCİ OLDU
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın köyü olan Gürün İlçesi'ne bağlı Güneş Köyü'nde il Genel Meclisi için kullanılan oyların sonucu da belli oldu. Köyde kurulan 1061 nolu sandıkta 63 seçmenden 53'ü oy kullandı. Oy verme işleminin bitiminden sonra yapılan sayımda AK Parti 25 oy alarak sandıktan birinci çıkarken, MHP 19, CHP 4, SP 4 ve BBP ise 1 oy aldı
BİNALİ YILDIRIM'IN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın oy kullandığı, Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu'ndaki sandıkta CHP büyük fark attı.

Yıldırım'ın oy attığı 1415 Numaralı sandıkta 294 oyun partilere dağılımı şöyle:

CHP: 193, AK Parti: 67, MHP: 20, HDP: 3, BBP: 3, HEPAR:1, İP: 1, DP: 2, Yurt Partisi:1, SP: 1, DSP: 1, BTP:1.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA'NIN KÖYÜNDEN AK PARTİ ÇIKTI
İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala'nın annesi Gönül ve babası Temel Ala'nın yaşadığı Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar köyünde kullanılan 56 oydan 51'i AK Partiye çıktı. Çanakpınar Köyünden geçerli sayılan 56 oydan 4'ünü MHP, 1'ini de SP aldı
KOCAOĞLU'NUN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN CHP ÇIKTI
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun oy kullandığı Bornova Suhhi Koyuncuoğlu Ortaokulu’nda CHP’nin ezici üstünlüğü çıktı.

Kocaoğlu’nun oy attığı 1162 Numaralı sandıkta 265 geçerli oyun partilere dağılışı şöyle:
CHP : 208, Ak Parti: 41, MHP : 11, HDP : 2, Hepar: 2, SP : 1

Yorumlar