Kenan Işık öldü mü? Ünlü Kenan Işık son durumu Haber

Malatya'da doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Ankara Meydan Sahnesi'nde profesyonel tiyatro yapmaya on yedi yaşında başladı. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 1973 yılında dışarıdan sınavlara girerek "Devlet Tiyatrosu" sanatçısı oldu ve bu kurumda uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı.

1996 yılında "İstanbul Şehir Tiyatrolarına Genel Sanat Yönetmeni" olarak atandı ve 2000 yılında "Devlet Tiyatroları"ndan emekli oldu.

ABD, Almanya, Polonya gibi ülkelerde tiyatro araştırmaları yaptı. "Uluslararası Tiyatro Enstitüsü" (ITI) ve "Türk Oyun Yazarları Derneği"nde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Çeşitli gazete ve dergilerde "Kültür ve Sanat" üzerine yazdığı yazıların yanı sıra "Yeni Yüzyıl", "Yeni Bin Yıl" ve "Akşam" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Aynı zamanda çeşitli kitaplarda "Kültür ve Sanat" üzerine bölümler yazdı. Çeşitli ulusal ve uluslararası konferans ve toplantılarda moderatör ve konuşmacı olarak görev aldı. 2002- 2005 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Profesyonel tiyatro yaşamında 100 yakın oyunda yazar ve/ veya yönetmen ya da oyuncu olarak yer aldı.

"Behçet Bey'in Fötr Şapkası", "Bebek Uykusu", "Olmayan Kadın", "Aşk Hastası" oyunlarının yanı sıra "Keloğlan ve Zülfüsarı" adlı bir de çocuk oyunu yazdı.

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Huzur", Karen Blixen'in "Ölümsüz Öykü" adlı yapıtlarını ve Turhan Selçuk'un "Abdülcanbaz" adlı çizgi romanını oyunlaştırıp sahneye koydu.

"Bebek Uykusu" ve "Olmayan Kadın" oyunları ile "Kültür Bakanlığı" en iyi oyun yazarı ödülü, "Behçet Bey'in Fötr Şapkası" ile İş Bankası oyun yarışmasını, "Keloğlan ve Zülfüsarı" adlı oyun ile TBMM çocuk oyunları yarışmasından mansiyon, "Olmayan Kadın" ile "Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Avrupa Ödülü"nü kazandı. "Huzur" ise "Türk Yazarla Birliği"nin en iyi uyarlama ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu en iyi oyun ödülünü aldı.

Oyun yazarlığının yanı sıra yönetmen olarak da pek çok ödüle layık görülerek, iki kez "Kültür Bakanlığı" en iyi yönetmen, "Ulvi Uraz" en iyi yönetmen, iki kez "İsmet Kuntay" en iyi yönetmen, "Oyun Yazarları Derneği" en iyi yönetmen, "Makedonya Festivali"nde jüri özel ödülünü, Nazım Hikmet'in "İvan İvanoviç Var Mıydı Yok Muydu" oyunu ile "Türkiye Eleştrimenler Birliği" ödülünü, "Avni Dilliğil" en iyi yönetmen ve yine Aziz Nesin'in "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" oyunu ile "Avni Dilliğil" en başarılı prodüksiyon ödüllerini kazandı.
Haberaktuel.com editörlerinin elde ettiği bilgilere göre Kenan Işık'ın sağlık durumu ciddiyetini halen korusa da doktorlarından iyi haberler de geliyor. Usta sunucunun sağlık durumunun her geçen gün biraz daha iyiye gittiği bildiriliyor. Oyuncunın yakınlarının hastanedeki tedirgin bekleyişi ise devam ediyor. 

Tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın sağlık durumu ile ilgili tedavi gördüğü hastane tarafından "Ciddi kafa travmalarında tedaviye yanıtın zaman alabildiğini, hayati tehlikesi sürmesine karşın Kenan Işık'ın durumunun stabil olduğunu" açıklaması yapıldı. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve görsel basında, tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın sağlık durumuna ilişkin yorum içeren ve tıbbi durumunu gerçekçi olarak yansıtmayan bazı ziyaretçi görüşleri ve haberlerin dikkati çektiği belirtildi. Açıklamada, "Hastamızın tedavisi, bir önceki açıklamamızda ayrıntılı olarak belirttiğimiz şekilde devam etmektedir. Ciddi kafa travmalarında tedaviye yanıt zaman alabilmektedir. Hayati tehlikesi sürmesine karşın hastamız Kenan Işık'ın durumu stabildir. Sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olduğunda basınla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

ARŞİV'DEN BİR KENAN IŞIK RÖPORTAJI: 

Röportaj, son derece keyifli sürerken telefonla bir haber geldi ve Kenan Işık'ın yüzüne, ekranlardan az çok tanıdığımız ürkek gülümseme oturdu. Ardından da gözyaşları ‘‘pis beyaz sakallarına’’ süzüldü. Önce şaşırdık, sonra sevindik. Bunlar, bir babanın mutluluk gözyaşlarıydı. Büyük oğlu Ahmet, üniversite sınavlarında Türkiye çapında ilk 200'e girmişti. Bizim Hakan Denker de böyle bir anı ‘‘affetmezdi’’. Hemen deklanşöre bastı. Kenan Işık'ı eşi Beril Hanım yatıştırdı. Daha sonra da baba oğul sevinçle kucaklaştı. Ahmet'in gönlünde Boğaziçi Elektronik yatıyor.

Ve işte şimdi 500 milyar lira değerindeki soru geliyor. Soru şu: Demiryolcu Mevlit Bey'le Fahriye Hanım'ın oğlu olarak Malatya Şifa Mahallesi'nde 1948'de dünyaya gelen, 15 yıldır pis beyaz sakal bırakan, yaz tatillerini Zeki Müren'in vokalisti, besteci ve hemşerisi Cengiz Fırat'ın Altınoluk Elbis Otel'inde geçiren, diş hekimi eşinin adı Beril, çocuklarının adı Ahmet ile Mehmet olan ünlü tiyatro oyuncusu, yönetmeni ve yazarı kimdir? a) Kenan Işık, b) Rahmi Dilligil, c) İstemihan Talay, d) Tayyip Erdoğan...

Kenan Işık'la dünyanın oksijen deposu Edremit Altınoluk'ta saatler boyu konuştuk, tavla partileri yaptık yeniden konuştuk. Hem de Cengiz Fırat'ın son bestesi ‘‘Helal Olsun’’ ve eşi Sabiha Hanım’ın kendi elleriyle yaptığı kekler eşliğinde. Kenan Işık'ın ekrandaki havalı haline bakmayın; meğer o aslında ne kadar ailesine düşkün, ne kadar utangaç, ne kadar sulu gözlü bir çelebiymiş. Üstadım, ne sohbetinize doyduk, ne şiir okumanıza, ne de tavlada yenilmenize, tadı damağımızda kaldı.

- Programda kasılmıyorum, bazen sponsor firmanın gönderdiği ceketler dar geliyor da ondan. 52 beden olmasına rağmen kimisinin kolu uzun oluyor, kimisi de zırh gibi oturuyor üstüme. Kısa boylu değilim, şişman da değilim ama, kamera bunun tersini gösteriyor. Bana sorarsanız tek bir elbise giyip dikkat çekmeden bütün programı sunmak daha işime gelir. Çünkü orada sunucunun kravatıyla dikkat çekmesi önemli değil

Ayrıca TV çalışmaları ille de çeşitli üniversiteler, medya organları ve dernekler tarafından verilen otuzdan fazla ödülü vardır.

"Araf Yazıları", "Geçti Gitti Kirpiklerimin Arasından", "Uyarlama Oyunları" ve "Tiyatro Oyunları" adlı kitapları ve şiir kaseti var.

2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığında Müşavir olarak görev aldı. 2008 yılında bu görevinden kendi isteği ile ayrıldı. Hala İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Sanat Danışmanığı ve ATV'de İcra Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Beril Işık'la evli. Ahmet ve Mehmet adlarında iki çocuğu var.

Yorumlar