Facebook kapanıyor mu ? (Facebook kapatılacak mı?) İlk açıklama geldi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün internete düşen ses kaydı için "Büyük bir alçaklık ve hainlik, bundan Suriye ve El Kaide yararlanır" dedi.Youtube yasağını değerlendiren Arınç, 'Facebookkapanacak mı?' sorusuna "Şu an gündemde değil" yanıtı verdi.

 BEN DE YETKİMİ KULLANDIM

Dün yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin Arınç, "Devlete ihanet var. Açıkça bir casusluk var. En gizli kalması gereken bir konu. Kimdir, neresidir, hangi istihbarattır, hangi alçaktır şu anada adres verecek durumda değilim. Bu nedenle Youtube erişim engellendi. Ben de yetkimi kullandım. RTÜK Kanununa göre milli güvenliği doğrudan ihlal eden bir durum karşısında geçici yayın yasağı getirilebiliyor. Ben de imzaladım yürürlüğe girdi. Bunun erişime sokulmasından, bunu yayına verilmesinden sadece Suriye, rejim, El Kai'de, istifade eder" diye konuştu.  Arınç'ın sözleri şöyle:

 BUNLARIN ORTAK HEDEFİ AK PARTİ'Yİ DÜŞÜRMEK

-Bütün bunların bir amacı mutlaka vardır. Bu amacın ortak  hedefi; AK Parti hükümetini düşürmektir, Başbakan'ı itibarsızlaştırmaktır. Hodri  meydan, onlar ellerinden gelen kötülüğü yapacak, biz de halkımıza güveneceğiz,  halkımızla birlikte bu oyunları bozacağız"
Bugüne kadar 'Allah rızası, memleket, Kur'an, Peygamber, sahabe hayatı' diyenler, Antalya'da Mustafa Akaydın'a oy verebilecekler, bir başka yerde bir başkasına oy verebilecekler. Sizin inancınız, sizin dünya görüşünüz, sizin Türkiye için yaptığınız hizmetler bu işin içerisine nasıl sığacak, hangi kalıba sığacak? 'Olsun, AK Parti'yi mahvetmek benim görevim' diyorsanız, Allah istemedikçe hiçbir şey yapamazsınız.

"Bu, devletin beka meselesidir"

-Milli güvenliği doğrudan ihlal eden bir durum karşısında geçici yayın  yasağı getirilebildiğini hatırlatan Arınç, bu konuda yetkisini kullandığını ve  dün saat 18.00'den itibaren Youtube'a erişimin kapatıldığını dile getirdi.

BUNDAN SURİYE VE EL KAİDE FAYDALANIR

-Şükrediyorum ki bugün, bazı köşe yazarlarını sabah televizyonlarda  izledim, milletini, memleketini seven, bu ülkenin insanı gerçekten doğru şeyler  yazmış ve söylemiş ama maalesef ana muhalefet partisi lideri ve bazıları, söz  konusu Suriye olunca, Esed'e olan bağlılıklarını, Suriye'deki rejime olan  sevgilerini ceplerine koymuşlar, onun adına konuşuyorlar. Buradaki konuşma eğer  gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun  yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide  istifade eder, IŞİD istifade eder. İçeriğini bildiğim için söylüyorum. Mahir  Kaynak, eski bir istihbaratçıdır. Söylediği çok basit bir söz var, 'Olay olduğu  zaman çok çok kısa bir mantıkla şunu düşünecekseniz; bu olay kimin işine yaradı.  Kimin işine yaradığını bilirseniz, kimin yaptığını da aynı adreste  bulabilirsiniz.' Yani basit olarak böyle yola çıkın, oradan da bu işleri kimin  tezgahladığını açıkça bulabilirsiniz. Bu Suriye, bizim uçağımızı düşürdü, bu  Suriye'deki rejim, karşıdan attığı top mermileriyle balistik füzelerle bizim  Viranşehirimizi, Akçakalemizi, Ceylanpınarımızı bombaladı. Onlarca insan öldü.  Sonra angajman kurallarını değiştirdik, biz de mukabele etmeye başladık. Önce  helikopterlerini, sonra uçaklarını düşürdük. Bütün bunlara meşru müdafaa  içerisinde uluslararası hukuk cevaz veriyor ancak bu konuşma, bizim planlarımızı  deşifre eden, yetkililerin konuşmalarındaki birtakım seçenekleri deşifre eden ve  doğrudan rejimin istifade edebileceği bir açıklama noktasına geliyor."

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

-Bir ana muhalefet liderinin sorumluluk taşıması gerektiğine dikkati  çeken Arınç, böyle bir konunun sadece Başbakan Erdoğan'ın, kendisinin veya bir  başkasının meselesi değil, devletin meselesi olduğunu belirtti: Bunun, devletin beka meselesi olduğunu dile getiren Arınç,  "Dolayısıyla her şeyi bir tarafa atarak, 'Devletin güvenliğine ait bir şeyi  yayınlamak suçtur, alçaklıktır, cinayettir' demesi gerekirken, 'Youtube'a erişim  neden engellendi, bırakın herkes bunu okusun, bırakın bunlar dolaşsın, herkes  bilsin' demek hangi mantığa, hangi akla sığar ve kime hizmet eder? Takdirlerinize  bırakıyorum. Bunları yaşadık bu seçimlerde" değerlendirmesinde bulundu.

CHP VE MHP İÇİN KAPI KAPI DOLAŞARAK...

- 'Koskoca bir camianın içerisinde şu kadar kişi, eğer siyasi amaçlarla hele hele şimdi bir parti kurmaktan da bahsediyorlar ve hele hele bu seçimde CHP ve MHP'ye oy vereceklerini CHP ve MHP için kapı kapı dolaşarak herkesin en azından 70 kişiyi o partilere yönlendirdiklerini duyduktan sonra bu hareketin artık bir siyasi harekete dönüştüğünü herkes kabul ediyor. Bu hayır olacaktır siyasi harakete dönüşürse biz de onlarla artık bundan sonra siyasetçi diliyle konuşacağız. Partilerden bir parti gibi onları kabul edeceğiz. Türkiye'de şu anda 76 tane parti var, ismini bile bilmiyorsunuz. İsmini bundan sonra bileceğiz ve artık onlara Allah rızası için hizmet yoluna koyulmuş bir grup olarak değil, partilerden bir parti olarak bakacağız. Böyle de bakmakta fayda var'' diye konuştu.

-30 Mart akşamından sonra bugün yaşadığımız tartışmaların yüzde 70'inin artık unutulduğunu göreceğiz. Bu olaylar, konjonktürel olaylar. Konjonktürel olayların tek amacı da 30 Martta seçmen oylarını etkilemek. Seçmen de bu konular karşısında alim değil ama ariftir. Tarifi çok güzel. Yani bizim halkımız eğitim görmemiş, üniversiteye gitmemiş olabilir ama 'feraset', 'irfan' denen bir şey var. O kalbinden hisseder bunu.

FACEBOOK’UN KAPATILMASI ŞU AN GÜNDEMDE DEĞİL

Arınç, soru üzerine "Facebook’un kapatılması şu an gündemde değil. Ama dinlenme konusu tüm dünyanın gündemi." diye konuştu. Arınç,  Twitter ve youtube yasağı için "Youtube da olsa, Facebook da olsa yargı kararlarına uymak zorunda. Biz hükümet olarak halkın gururundan, onurundan sorumluyuz. Bir vatandaşımızın gururu incinecek, sen şirket olarak ben karıma bakarım diyeceksin" dedi.

YÜZÜNÜ GÖRMESENİZ BU SES ONA AİT DEĞİL DERSİNİZ

Yapılan propagandalara rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a inancın devam ettiğini söyleyen Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Van mitinginde sesinin kısılmasını şöyle değerlendirdi:

"Bugünkü mitingdeki hali yürekler acısıydı. Ağzından bir cümleyi bile çıkartmakta zorlanıyordu. Sesi iyice kısılmış, vücudu iyice bitap düşmüştü. Van'dan bir arkadaşım telefon etti. 'Burada hepimiz hüngür hüngür ağlıyoruz' dediler. On binlerce insan onu dinlemek için gelmişti. O da son takati ile birşeyler konuşmaya çalıştı. Birşeyler derken bir saate yakın konuştu. Eğer yüzünü görmeseniz sadece radyodan dinleseniz bu ses ona ait değil derdiniz. Maalesef gece gündüz çalışmak, konuşmak, televizyonlarda fikirlerini açıklıyor. Halkı uyarma görevini yapıyor. Rabbim acil şifalar versin. Dualar ve sevgi ile en kısa zamanda sağlığına kavuşur."
Twitter ve ardından Youtube'un yasaklanması gözleri en popüler sosyal ağ sitelerinden biri olan Facebook'a çevirdi. Facebook'un kapatılması hakkında resmi bir açıklama yapılsa da kullanıcılar kapıtılmasına karşı önlemlerini almaya başladı.

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Facebook Türkiye de de yaygın olarak kullanılan bir ağ.Hükümet lideri Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı. Erdoğan “Bu milleti Facebook’a, Youtube’a yediremeyiz. Kapatılmalarıda dahil atacağımız önemli adımlar var.” Şeklinde konuştu. Facebook kapanıyor mu?, Facebook neden kapanıyor?, Facebook nezaman kapanıyor? Facebook yasaklanıyor mu?

Başbakan Erdoğan internet yasası ile ilgili olarak 30 Mart’tan sonra yeni düzenleme yapacaklarını belirterek “İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart’tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube’a Facebook’a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil.” diye konuştu. Facebook kapanıyor mu?, Facebook neden kapanıyor?, Facebook nezaman kapanıyor? Facebook yasaklanıyor mu?


Facebook’un Satın Alma Çılgınlığı Sürüyor, İnterneti Havadan Dağıtacak

Dünyaca ünlü Facebook markası yakın zaman içinde en popüler anlık mesajlaşma servisiWhatsApp’ı astronomik bir rakam karşılığında satın almıştı. Facebook bu kez çok farklı bir projeye imza atmak üzere. İnsansız hava uçağı üreten bir firmayı satın alacak olan Facebook, bu yollaAfrika’nın internet ulaştırılamayan köşelerine havadan internet sağlayacak.

Dünyaca ünlü Mobil Haberleşme şirketi Facebook, Whatsapp’tan sonra Titan Aerospace’i de satın almaya hazırlanıyor. Facebook bu hamlesinden sonra güneş enerjisiyle çalışan insansızhava uçaklarını kullanarak iletişimi zor olan Afrika ülkelerine havadan erişim sağlayabilecek.

Facebook, güneş enerjisi ile çalışan insansız hava araçları üreten Titan Aerospace'in dronları için görüşmeye başladı. Bilindiği üzere bu dronlar bir kez havalanınca 5 yıl boyunca havadasüzülmeye devam ediyor.

Facebook'un Titan Aerospace şirketini 60 milyon dolar karşılığında satın alacağı belirtiliyor.

Belirtilenlere göre Facebook’u asıl amacı en az 11 bin insansız hava aracı üreterek bu araçlar sayesinde Afrika gibi erişimi zor ola bölgelere havadan erişim sağlamak.

Titan Aerospace tarafından da doğrulanan satın alma görüşmeleri, sosyal ağın gelişmekte olan ülkelere online erişim getirme misyonuyla paralellik gösteriyor.

Öte yandan Google'ın yürüttüğü ve interneti gökyüzünden balonlarla sunmayı hedefleye Project Loon adlı projesi de devam ediyor. Güneş enerjisiyle çalışan helyum balonlarından yayınlanan internet Yeni Zelanda'da test ekibi tarafından kontrol ediliyor.

Yorumlar